• Diameter
  Indretningsmuligheder
  3 sidet
  Fritstående
  Brand

 • Biopejse

  Ebios Fire biopejse – en verden af elegante og miljøvenlige muligheder

  Vi er stolte af kunne tilbyde dig et stort udvalg af elegante og kvalitetsrigtige biopejse, også kaldet ethanol pejse, som vil skabe hygge og behagelig stemning i hjemmet. Vore Ebios Fire pejse er en del af det eksklusive tyske brand Spartherm, som er kendte for deres ekspertise og deres tætte samarbejde med diverse designere og indretningsarkitekter.

 • Diameter
  Indretningsmuligheder
  3 sidet
  Fritstående
  Brand

 • Viser alle 10 resultater

  Hvad er en biopejs / ethanol pejs / bioethanol pejs?

  En biopejs er en pejs, der brænder på dampene fra bioethanol – en ren organisk alkohol, der er produceret for at blive anvendt som brændstof. Den består af et materiale, som bl.a. er fremstillet af sukker- og stivelsesholdige planter (sukkerroer, sukkerrør, kartofler, korn og majs).  Pejsen er et sikkert produkt, da emissionen af den​​ forbrændte ethanol, inklusive CO², er meget lille og sammenlignelig med den luft, vi indånder.

  Fordele ved en ethanol pejse:

  • Flotte flammer som fremkommer ved rigtig ild.
  • Ingen skorsten eller anden form for aftræk, og dermed ingen røg og sod. Så den kan erstatte den traditionelle åbne pejs eller brændeovn.
  • Sikker forbrænding, opfyldning og antænding af pejsen, da der ikke er direkte kontakt mellem ild og bioethanol. Denne teknologi kaldes for Wick Burner af Ebios Fire (engelsk tekst). Vore biopejse er desuden sikkerhedsgodkendte efter den tyske sikkerhedscertificering TÜV.
  • Flytbar (da den ikke behøver skorsten). Derfor kan du anvende den overalt i din bolig og også tage den med dig, hvis du flytter.
  • Let at anbringe i et hjem hvor f.eks. en almindelig pejs ikke kan anvendes. Biopejse kan eksempelvis anbringes på et bord eller oven på en reol og fungerer dermed som en slags indsats i møblet. De fås dog også som en tresidet indbygningspejs, som bygges ind i en væg, og der findes også dem, som vi kalder tunnel pejse (tunnelpejse) eller gennemgående pejse, hvor pejsen bygges helt ind i muren, og man derved kan kigge igennem pejsen.
  • Når vi taler om Ebios Fire pejse, får du altid en pejs i et elegant design og materialer af høj kvalitet og god forarbejdning. Tilmed sikre og miljøvenlige.
  • Minimal vedligeholdelse og rengøring. Selv opbevaring af brænde slipper man for.

  Hvordan fungerer en bioethanol pejs?

  Pejsen brænder på dampene fra bioethanol og tændes med en meget lang tændstik eller en fyrfadslighter med langt skaft.

  Kan en biopejs varme og hvor meget varme afgiver den?

  Denne type pejs er ikke en decideret varmekilde, da den kun giver en let varme til rummet. Da det er levende ild, vi har med at gøre, vil der altid komme varme ud af det, men de afgiver ikke sod og røg.

  Placering af fritstående biopejs

  Fritstående biopejse anbringes væk fra brandbare materialer, helst med 1 meters afstand. Undgå at særligt gardiner, møbler og lignende brandbare materialer ikke kan komme­ i kontakt med pejsen.

  Påfyldning og optænding af en bioethanol pejs

  Fyld bioethanol i pejsens påfyldningshul vha. en tragt. Fyld altid kun en helt kold brænder. Undgå at spilde noget bioethanol, inden den tændes. Hvis du alligevel spilder, tørres det spildte bioethanol op.

  Tænd op med en meget lang tændstik eller en speciel lighter. Anvend ikke en almindelig lighter, da flammerne i nogle pejse fremkommer, så snart de møder ethanol dampene.

  Slukning af biopejs

  Sluk pejsen vha. lukkemekanismen. Dette vil kvæle ilden. Hold lukkemekanismen lukket 5 sekunder. Pust ikke flammerne ud, ilden skal kvæles, og brug IKKE vand til at slukke pejsen!

  Genopfyldning af biopejs

  Vent et stykke tid fra pejsen er slukket til ny bioethanol påfyldes. Jo koldere pejsens beholder er ved påfyldning, desto mere sikkert er det at fylde den op. Fyld den mængde bioethanol i pejsen, som du skal bruge.

  Opbevaring af bioethanol

  Bioethanol opbevares i tillukket emballage, væk fra antændelseskilder, og så koldt som muligt (helst under 20 grader). Garage, redskabsskur mv. er oplagte steder til opbevaring af bioethanolen.

  Rengøring af biopejs

  Denne type pejs er en af de nemmeste pejse at rengøre og vedligeholde. Du kan nøjes med at tørre den af med en våd klud i det daglige.

  Må man selv installere en biopejs?

  Der kræves ingen særlig tilladelse til at installere en biopejs.

  Se også:

  Sådan installerer og bruger du din biopejs korrekt (Sundhedsstyrelsens hjemmeside)