• Produktkategorier

 • Biopejse

  Få en renere opvarmning med en biopejs

  Når det kommer til opvarmning af hjemmet, er der mange muligheder at vælge imellem. Her kan en biopejs være en god løsning, hvis du ønsker en pejs, der både er bæredygtig og stilfuld. En biopejs er et naturligt alternativ til traditionelle pejse, der bruger brændsel til opvarmning, og er den perfekte løsning til dig, der ønsker at opvarme dit hjem med god samvittighed.

  Biopejs på bioethanol

  Biopejse er designet til at brænde bioethanol lavet af naturlige materialer som træ, kul, majs og andre afgrøder. Biobrændstof brænder renere end andre brændstoffer, og frigiver færre skadelige partikler, der ellers kan bidrage til luftforurening. Biopejse er således et bæredygtigt og økonomisk alternativ, der kan være med til at reducere luftforureningen og bidrage til et bedre miljø.

  Biopejse i bedste kvalitet

  Find inspiration til din nye bæredygtige biopejs i vores sortiment herunder. Alle vores biopejse er fremstillet i materialer af højeste kvalitet, så du er garanteret en kvalitetspejs, der både giver dig hygge og behagelig varme på en miljøvenlig måde.

 • Produktkategorier

 • Viser alle 12 resultater

  Hvad er en biopejs?

  En biopejs er en pejs, der brænder med dampen fra bioethanol, en ren organisk alkohol produceret til brug som brændsel. Derfor bliver biopejse også kaldet bioethanol pejse eller ethanol pejse, da de netop bruger bioethanol som brændstof.

  Bioethanol består blandt andet af materialer fremstillet af planter, der indeholder sukker og stivelse (sukkerroer, sukkerrør, kartofler, korn, majs). Emissionerne af brændende ethanol, inklusive CO2, er meget lave og sammenlignelige med den luft, vi indånder. Derfor er biopejse også meget miljøvenlige.

  Biopejse fås i flere forskellige modeller. Hos Vento Nordic finder du både fritstående biopejse, biopejs til indbygning, 3-sidet biopejse og tunnelpejse, som er gennemgående biopejs man kan kigge igennem. Mange af vores biopejse har et brandkar med glassider, som er åbent foroven. Dette er med til at give et flot og stilrent udseende, og giver samtidig mulighed for at nyde det smukke flammebillede til fulde.

  Fordele ved en bioethanol pejs

  Der er mange gode grunde til at investere i en bioethanol pejs. Med en biopejs får du:

  • En pejs med flotte flammer som fremkommer ved rigtig ild
  • En pejs som hverken giver røg eller sod, og som derfor ikke kræver en skorsten eller andet røgudtag
  • En pejs som er sikker at brænde, fylde og antænde, da der ikke er direkte kontakt mellem ilden og bioethanol. Denne teknologi kaldes for Wick Burner af Ebios Fire. Vores biopejse er desuden sikkerhedsgodkendte efter den tyske sikkerhedscertificering TÜV
  • En pejs som er flytbar (da den ikke behøver skorsten). Dermed kan du anvende den overalt i din bolig og også tage den med dig, hvis du flytter
  • En pejs som er nem at anbringe i et hjem, hvor f.eks. en almindelig pejs ikke kan anvendes. En biopejs kan for eksempel placeres på et bord eller en kommode. Biopejse fås dog også som indbygningspejs og tunnelpejs
  • En pejs i et elegant design og materialer af høj kvalitet med en god forarbejdning. Vores pejse er tilmed sikre og miljøvenlige. Dette gælder særligt vores Ebios Fire pejse
  • En pejs med en minimal vedligeholdelse og rengøring. Selv opbevaring af brænde slipper du for.

  Hvorfor vælge en biopejs?

  Biopejse bruger bioethanol som brændstof, der er fremstillet af naturlige materialer såsom træ, kul, majs og andre afgrøder. Det brænder renere end andre brændstoffer, og frigiver færre skadelige partikler til luften. Bioethanol er dermed et miljøvenligt brændsel, og ved at vælge en bioethanol pejs i stedet for en traditionel pejs kan du således reducere luftforureningen og bidrage til et bedre miljø.

  Biopejse er derudover overkommelige i pris. De fleste af de tilgængelige biopejse er relativt billige at købe og installere. Bioethanol er desuden ofte billigere end andre brændselstyper, hvormed det kan være økonomisk fordelagtigt at opvarme rummet med en biopejs.

  Biopejse er desuden energieffektive. De fleste moderne biopejse har justerbare temperaturer, der gør, at de kun forbrænder den mængde biobrændsel, der er nødvendig til opvarmning. Det betyder, at du kan spare penge på varmeregningen ved at bruge en biopejs til at varme rummet op.

  Hvordan fungerer en bioethanol pejs?

  En bioethanol pejs er en moderne pejseløsning, der udover at give varme også skaber en rolig og hyggelig atmosfære i dit hjem. Biopejse fungerer ved at påfylde bioethanol på pejsen, som herefter antændes med en meget lang tændstik eller en fyrfadslighter med langt skaft. Bioethanol brændstof er lavet af naturlige ingredienser, og brænder uden røg eller skorper.

  Når pejsen brænder, afbrændes dampene fra bioethanolen, hvilket skaber et varmt og behageligt bål, der kan bruges til at opvarme et rum eller blot bruges som et dekorativt element. Biopejse er nemme at installere og bruge, og kræver ingen skorsten eller mekaniske instruktioner. Du kan derfor nemt og hurtigt skabe en flot, hyggelig og behagelig atmosfære i din bolig.

  Hvor meget varmer en biopejs?

  En biopejs afgiver varme, men hvor meget varme den afgiver afhænger af modellen. De fleste biopejse har en effekt på 3-10 kW, og kan opvarme større rum. En særlig hurtig biopejs kan hurtigt opvarme et stort rum, mens en lavhastigheds biopejs kan holde et lille rum varmt i længere tid. Med den rigtige model kan en biopejs give varme og hygge til dit hjem.

  Tag for eksempel et kig på denne automatiske biopejs, Quadra Inside – Automatic. Denne biopejs kan opvarme et rum fra 34 til 84 m³ og brænde i op til 5 timer.

  Biopejs automatisk

  Hvad koster en bioethanol pejs i drift?

  En bioethanol pejs er et luksuriøst tilbehør, der giver varme, lys og hygge. Dette betyder dog ikke, at biopejse er dyre i drift. Normalt er en bioethanol pejs meget økonomisk i drift. Bioethanol pejse kommer i en række af forskellige størrelser og stilarter, og driftsomkostningerne afhænger derfor også af typen af ​​biopejs.

  Biopejse af høj kvalitet kræver normalt mindre brændstof, og koster mindre i drift. Når du køber din biopejs hos Vento Nordic, får du således også en pejs, som både er energieffektiv og økonomisk.

  En anden faktor, der påvirker driftsomkostningerne for en bioethanol pejs, er brugshyppigheden. Biopejse bruges normalt særligt i de kolde måneder, hvor der er behov for ekstra varme og hygge. Driftsomkostningerne kan derfor svinge hen over året.

  Samlet set varierer driftsomkostningerne for en biopejs meget afhængigt af størrelsen, kvaliteten og anvendelsen.

  God råd og tips til biopejse

  Herunder har vi samlet en række gode råd og tips i forhold til placering, anvendelse og rengøring af biopejse.

  Placering af fritstående biopejs

  Fritstående biopejse bør placeres væk fra brændbare materialer, gerne 1 meter væk. Hold gardiner, møbler og lignende brandbare genstande væk fra pejsen.

  Påfyldning og optænding af biopejse

  Fyld bioethanol i pejsens påfyldningshul ved hjælp af en tragt. Fyld altid kun en helt kold brænder, og undgå at spilde bioethanol andre steder. Hvis du spilder noget, er det vigtigt, at du tørrer bioethanolen op.

  Tænd op i biopejsen med en meget lang tændstik eller en speciel lighter. Anvend ikke en almindelig lighter, da flammerne i nogle pejse fremkommer, så snart de møder ethanol dampene.

  Slukning af en bioethanol pejs

  En bioethanol pejs er nem og sikker at både antænde og slukke. For at slukke en bioethanol pejs skal du lukke for lufttilførslen på siden af ​​brænderen. Når lufttilførslen er lukket, vil ilden svækkes og til sidst slukke helt. Det er en god idé at tjekke efter, at biopejsen er slukket helt, inden du forlader rummet. Når du har gjort dette, kan du fjerne eventuelt resterende brændstof og forlade området.

  Det er vigtigt altid at følge de sikkerhedsadvarsler, der følger med bioethanol pejsen, for at sikre at pejsen er korrekt slukket.

  Når du skal slukke for din biopejs, kan du benytte følgende fremgangsmåde:

  • Sluk pejsen vha. lukkemekanismen. Dette vil kvæle ilden.
  • Hold lukkemekanismen lukket i 5 sekunder

  Pust IKKE flammerne ud, og brug IKKE vand til at slukke pejsen. Ild skal kvæles.

  Rengøring af bioethanol pejs

  En biopejs er en populær måde at tilføje et flot touch til ethvert hjem, og er samtidig nem at vedligeholde og rengøre, da den bioethanol der afbrændes giver en renere afbrænding end mange andre typer brændsel.

  Dog kan det være nødvendigt at rengøre din bioethanol pejs med jævne mellemrum, for at sikre at den holder sig pæn, ren og sikker. Følg disse tips når du skal rengøre din biopejs:

  1. Sluk først for brænderen, og lad biopejsen køle helt af, inden du begynder at rengøre. Dette er vigtigt, fordi rengøring af brænderen, mens den stadig er varm, kan være livsfarligt. Når pejsen er afkølet, kan du begynde rengøringen.
  2. Brug en glasrens til at pudse glasset på biopejsen
  3. Brug et poleringsmiddel til at polere biopejsens stålplader på alle sider
  4. Tør biopejsen af med en fugtig klud og tør efter.

  Efter rengøring af biopejsen er det en god idé at tjekke efter, at pejsen er helt ren og pæn, inden den tages i brug næste gang. Det er vigtigt at huske, at alle sikkerhedsregler skal følges ved rengøring af pejsen. Dette inkluderer at slukke for brænderen og vente på, at den er kølet af, før rengøringen påbegyndes.

  Opbevaring af bioethanol

  Opbevar bioethanol i lukkede beholdere, væk fra antændelseskilder og så koldt som muligt (helst under 20 grader). Garage, redskabsskur mv. er oplagte steder til opbevaring af bioethanol til biopejsen.

  Montering af biopejs – Må du selv foretage installationen?

  Ja, du må godt selv foretage montering af biopejsen. Der er dog et par ting, du bør overveje, når du skal installere en biopejs. Det første du bør gøre, er at tjekke, at du har en passende strømforsyning. Derudover bør du sikre dig, at du har de nødvendige rør og fittings til at installere din biopejs.

  Det er vigtigt, at biopejsen installeres, så den overholder alle gældende sikkerhedsforskrifter. Sørg desuden for, at din biopejs er korrekt tilsluttet, inden du tænder for den. Følger du denne vejledning, er det helt fint selv at installere en biopejs.

  Find din nye biopejs hos Vento Nordic

  En biopejs er et godt valg, når du gerne vil sprede varme og hygge i dit hjem på en stilfuld og elegant måde. Med en moderne biopejs får du nemlig ikke blot en varmeløsning, der kan opvarme din stue, køkken eller badeværelse, du får også en flot og stilren dekoration, som kan pynte smukt i hjemmet.

  Hos Vento Nordic har vi mange års erfaring med biopejse. Har du spørgsmål til størrelse, model, brændetid eller lignende, er du derfor velkommen til at kontakte os på 87 73 60 70. Vi hjælper dig gerne med at finde en biopejs i høj kvalitet, der passer til dit behov og dit hjem.