• Diameter
 • Produktkategorier

 • Brændeovne

  Få masser af komfort og varme med en brændeovn

  Vil du skabe ægte brændeovnshygge i sommerhuset, hjemme i stuen eller i køkkenet? Ild, varme og brænde er det, som vi alle forbinder med en brændeovn, og er med til at skabe den skønne hyggefølelse vi alle ønsker på de kolde vinterdage.

  Brændeovne har da også længe været et populært valg for dem, der gerne vil opvarme hjemmet, og som samtidig gerne vil skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Med vores udvalg af brændeovne får du en flot og funktionel varmeløsning, der både spreder varme og hygge, og som samtidig er med til at give hjemmet et stilfuldt og moderne udtryk.

  Brændeovn som designstatement eller varmekilde

  Uanset om du er på udkig efter en ny varmekilde, eller du overvejer at udskifte din eksisterende brændeovn med en ny, kan du finde inspiration blandt vores mange smukke brændeovne. Vi har f.eks samlet et overblik over alle de eksklusive hvide brændeovne her. En brændeovn er et værdifuldt valg, som vil bringe masser af glæde og komfort i mange år frem.

  Hvis du specifikt er på udkig efter en lille brændeovn, har vi samlet et udvalg her.

  Og søger du en lofthængt brændeovn eller en væghængt brændeovn, har vi også samlet dem for et nemmere overblik.

 • Diameter
 • Produktkategorier

 • Viser 1–18 af 205 resultater

  Hvorfor vælge en brændeovn?

  Brændeovne er nogle af de mest populære alternativer til opvarmning af dit hjem. De er miljøvenlige, økonomiske og har en lang levetid. Derudover tilføjer de et flot dekorativt element til ethvert rum.

  Invester i en brændeovn

  Der er mange fordele ved at investere i en brændeovn. Brændeovne er blandt andet meget billigere at bruge og installere end andre typer af opvarmning, og kan desuden gøre din varmeregning billigere. Det skyldes, at brændeovne er mere effektive til at holde dit hjem varmt, da de har en højere brændstofudnyttelse end andre typer opvarmning.

  Vælg de designe du brænder for til din brændeovn

  Der er derudover mange designmuligheder, når det kommer til brændeovne. Hos Vento Nordic finder du brændeovne fra Spartherm i et bredt udvalg af størrelser, farver og stilarter. Dermed kan du vælge den brændeovn, der passer bedst til dit hjem. I vores sortiment af brændeovnstilbehør finder du desuden en bred vifte af tilbehør, der gør det muligt at tilpasse din brændeovn og tilføje personlighed til dit hjem. Brændeovne er den ideelle løsning til at holde dit hjem varmt og hyggeligt.

  Nem installation af din brændeovn

  De fleste brændeovne er nemme at installere og vedligeholde. Det er dog vigtigt at sørge for, at din brændeovn er korrekt installeret og vedligeholdt, da dette vil sikre, at den fungerer korrekt og sikkert. Det anbefales derfor at få en professionel til at installere og vedligeholde din ovn for at sikre, at brændeovnen fungerer optimalt, og er sikker at bruge.

  Det skal du overveje inden du investerer i en brændeovn

  Før du går i gang med at anskaffe dig en Spartherm brændeovn, kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser, der kan være med til at afklare, hvilken type brændeovn du skal investere i. Herunder har vi samlet en liste af overvejelser du bør gøre:

  • Placering: Hvor skal brændeovnen placeres i hjemmet?
  • Størrelse: Hvor stor skal brændeovnens indre og ydre mål være, og hvor stort et areal skal brændeovnen opvarme?
  • Brug: Skal brændeovnen være primær eller sekundær varmekilde?
  • Stil og design: Hvilken model og hvilket design vil passe ind i hjemmet?
  • Vedligeholdelse: Hvor meget vedligeholdelse kræver brændeovnen, og kan du selv sørge for at vedligeholde den?
  • Udluftning: Har du en gammel skorsten du kan bruge, eller skal du investere i en ny skorsten?
  • Pris: Hvad er dit budget, og hvor meget må brændeovnen koste?

  Når du har gjort dig disse overvejelser, er du et skridt tættere på at finde din nye brændeovn, som passer til dit hjem og dit behov.

  Sådan tænder du op i din brændeovn

  Enhver kan tænde ild til brænde, men at skabe et miljøvenligt bål med optimal forbrænding kræver noget læring. Følg disse tips for at skabe en hyggelig stemning med din brændeovn, samtidig med at du reducerer emissionerne ved at forbrænde effektivt.

  Læs mere om korrekt optænding her.

  Forskellige typer brændeovne – find den rette til dit hjem

  Der findes flere forskellige typer af brændeovne. Hvilken model du skal vælge afhænger i høj grad af, hvor du ønsker at placere din brændeovn, samt hvilket udtryk du gerne vil skabe i dit hjem. Hos Vento Nordic finder du følgende typer af brændeovne:

  • Fritstående brændeovn: Brændeovn der står frit placeret i rummet
  • Væghængt brændeovn: Brændeovn der kan placeres helt ind til væggen, selvom væggen er brændbar

  Er du på udkig efter en indbygget brændeovn, kan du tage et kig på vores pejseindsatse, som kan bygges ind i væggen.

  Fordele ved at vælge en brændeovn

  Der er mange fordele ved at vælge en brændeovn som opvarmningskilde, men der er endnu flere fordele ved at vælge en ny og moderne brændeovn. Læs om fordelene herunder.

  Fordele ved en brændeovn

  • Montering og installation af brændeovne er enklere, end hvis du vælger en indbygningspejs
  • Hvis du gerne vil holde gulvet frit, kan en væghængt model være en løsning
  • Med en ny, moderne brændeovn får du en ovn, som er meget mere energieffektiv end ældre modeller.

  Læs om fordelene ved en nyere model nedenfor.

  Fordele ved en ny brændeovn i forhold til en ældre model

  • Takket være innovativ produktudvikling hos producenterne udleder nyere modeller op til 5 gange færre partikler end de ældre modeller
  • En nyere model bruger meget mindre træ end en gammel model
  • Hvis du anskaffer dig en brændeovn med automatisk regulering af forbrændingsluften, kan du spare yderligere på brændet
  • En ny brændeovn har en bedre effektivitet end en gammel.

  Find den rette størrelse brændeovn

  Når du skal investere i en brændeovn, er noget af det vigtigste at kigge på ovnens kapacitet og vælge den rigtige størrelse.

  Hvis du vælger en for stor brændeovn, kan du risikere, at brændeovnen bliver dyr i brug, og giver en miljømæssig ringere fyring end en lille brændeovn. Omvendt kan du risikere, at en for lille brændeovn ikke vil være effektiv nok til at opvarme dit hjem. Det er derfor vigtigt at finde den rette størrelse, der passer til dit hjems størrelse og behov.

  Størrelsen på din ovn afhænger af, om den skal varme mange eller få kvadratmeter/kubikmeter op, og om den skal være primær eller sekundær varmekilde. Det er generelt bedre, at du køber en lille model, som får lov til at “arbejde,” end en stor der ikke fungerer, er dyr i drift og skader miljøet.

  Regler for brændeovne 2022

  Hvad er reglerne for installation af brændeovne?

  Skal du have installeret en brændeovn eller pejs, er der flere regler og love, du skal følge. De gælder, uanset om du køber en helt ny brændeovn eller en, der har været i brug tidligere.

  I et parcelhus er det nødvendigt, at ovnen placeres på en sådan måde, at risikoen for brand og personskader er minimal. Det betyder blandt andet, at området foran brændeovnen skal være dækket af mindst 30 cm ikkebrændbart materiale.

  Ved åbne pejse skal mindst 50 cm være dækket af ikkebrændbart materiale. Dette kan være fliser, en glasplade eller stålplade. Derudover skal der stikke mindst 15 cm ud på hver side af åbningen.

  Hvordan ved jeg, om min ovn er lovlig?

  Udover ovenstående regler for brændeovne kræver brændeovnsbekendtgørelsen, at der udstedes en prøvningsattest for brændeovne og fyringsanlæg. Siden 2008 er det et krav, at alle ovne skal testes i et laboratorium for at vurdere, om ovnen overholder de gældende grænseværdier med hensyn til partikelforurening.

  Resultatet af testen registreres i et lovpligtigt testcertifikat, der følger med alle brændeovne. Dette gælder, uanset om det bruges eller ej. Det er dit ansvar at sikre, at der medfølger et gyldigt kontrolcertifikat, inden du installerer ovnen.

  Hvis der ikke er en gyldig prøveattest, og du alligevel installerer ovnen, vil skorstensfejeren informere kommunen om dette. I det tilfælde må du ikke bruge ovnen, før den er blevet udskiftet med en brændeovn med et gyldigt testcertifikat.

  Spørgsmål og svar om brændeovne

  Herunder har vi besvaret nogle af de mest almindelige spørgsmål vi får omkring brændeovne. Har du yderligere spørgsmål til valg af brændeovn, eller hvordan du skal bruge brændeovnen, er du velkommen til at kontakte os ved at ringe på 87 73 60 70.

  Kan jeg installere en brændeovn i mit hjem?

  Det er tilladt at installere en brændeovn selv. Det er dog stadig en god idé at hyre en professionel montør eller specialist til at gøre dette. Hvis du beslutter dig for at foretage installation af brændeovn selv, har du altid mulighed for at få råd og hjælp hos din lokale skorstensfejer eller den forhandler, du har købt brændeovnen hos.

  Uanset om du installerer en ny eller brugt brændeovn eller pejs, er det nødvendigt, at skorstensfejeren fuldt ud godkender installationen, inden du går i gang. Samtidig skal du give kommunen besked om opsætning af brændeovn eller pejs, da din bopæl skal meldes til skorstensfejeren.

  Hvad er driftsområde og nominel effekt?

  Driftsområdet, også kaldet varmeydelse, for en ovn måles i kilowatt (kW), og viser varmeproduktionen fra lavest til højest. Varmeydelsen afhænger bl.a. af, hvor godt isoleret boligen er, og hvor højt til loftet der er i boligen. Se ikke blot på ydre mål, da kapaciteten ikke altid afhænger af den fysiske størrelse. En for stor ovn vil give en ringere forbrænding og sod i brændkammeret. Dette resulterer i miljømæssigt ringe fyring og oftere rengøring af brændeovnens frontglas.

  Kan jeg selv montere en brændeovn?

  Ja, det er lovligt at foretage montering af brændeovnen selv. Dette gælder desuden for pejse samt skorstene til brændeovne. Før ibrugtagning skal en skorstensfejer dog godkende installationen. Du kan også vælge at få en lokal håndværker til at stå for monteringen, på den måde er du sikret, at din brændeovn er monteret og installeret korrekt.

  Jeg har en gammel skorsten – kan den bruges til en ny brændeovn?

  Har du en eksisterende skorsten, som du ønsker at bruge til en ny brændeovn eller pejs, kan du indledningsvist få en skorstensfejer til at tjekke skorstenens tilstand. Herefter anbefaler vi ofte, at man benytter stålforing eller røgrør til den ældre skorsten, da der er sket en meget stor udvikling inden for brændeovne og fyringen i disse. Dette er med til at sikre, at du får et optimalt træk i din brændeovn, og er med til at skabe en miljømæssigt og økonomisk bedre forbrænding.