Flere end 100 forhandlere i hele Danmark og Norge

 • Diameter
  Indretningsmuligheder
  Fritstående
  Brand

 • Brændeovne

  Skab hygge i stuen med brændeovne

  Vil du skabe brændeovnshygge i sommerhuset, hjemme i stuen eller køkkenet? Ild, varme og brænde er den skønne hyggefølelse, som vi alle forbinder med en brænde ovn. Det kan også være, at du overvejer at udskifte din eksisterende ovn med en ny. Der er sket meget inden for området i de senere år, og vi håber, du vil finde inspiration til dit projekt i vores online univers med smukke brændeovne.

  Hos Vento Nordic finder du et stort udvalg af fritstående og indbyggede brændeovne, indbyggede pejseindsatse samt tilbehør. Vore produkter er af højeste kvalitet, lever op til de strenge danske og internationale sikkerheds- og miljøkrav og passer til alle typer huse.

 • Diameter
  Indretningsmuligheder
  Fritstående
  Brand

 • Viser alle 3 resultater

  Før du går i gang med at anskaffe dig en Spartherm brændeovn, har vi her samlet en liste af overvejelser, du kan have, før du køber:

  • Hvor stort et areal skal opvarmes?
  • Skal den være primær eller sekundær varmekilde?
  • Hvilken model skal jeg vælge?
  • Hvad er driftsområde og nominel effekt?
  • Hvad skal dens ydre og indre mål (brændkammer) være?
  • Kan jeg selv montere den?
  • Jeg har en gammel skorsten – kan den bruges til en ny ovn?
  • Hvad er reglerne omkring brændeovne?

   

  Hvor stort et areal skal opvarmes?

  Størrelsen på din ovn afhænger af, om den skal varme få eller mange kvadratmeter/kubikmeter op, og om den skal være primær eller sekundær varmekilde. Det er generelt bedre, at du køber en lille model, som får lov til at “arbejde,” end en stor, der ikke fungerer og skader miljøet.

  Hvilke typer findes der?

  Overvej om din nye varmekilde skal være en væghængt, fritstående eller indbygget model, også kaldet indbyggede brændeovne. Det er også muligt at købe en indsats ovn til en eksisterende pejs.

  Vigtigst er dog at du ser på brændeovnens kapacitet, da det vil give en miljømæssig ringere fyring, hvis den er for stor til boligen.

  Hvad er driftsområde og nominel effekt?

  Driftsområdet, også kaldet varmeydelse, for en ovn måles i kilowatt (kW) og viser varmeproduktionen fra lavest til højest. Varmeydelsen afhænger bl.a. af, hvor godt isoleret boligen er og hvor højt til loftet der er i boligen. Se ikke blot på ydre mål, da kapaciteten ikke altid afhænger af den fysiske størrelse. En for stor ovn vil give en ringere forbrænding og sod i brændkammeret. Dette resulterer i miljømæssigt ringe fyring og oftere rengøring af brændeovnens frontglas.

  Kan jeg selv montere en brændeovn?

  Ja, det er lovligt, at du selv monterer/installerer din ovn eller pejs, samt skorsten, men før ibrugtagning skal en skorstensfejer godkende installationen. Du kan dog også få en lokal håndværker til at stå for monteringen.

  Jeg har en gammel skorsten – kan den bruges til en ny ovn?

  Har du en eksisterende skorsten, som du ønsker at bruge til en ny brændeovn eller pejs, kan du indledningsvis få en skorstensfejer til at tjekke standen på skorstenen. Herefter anbefaler vi ofte, at man benytter stålforing eller røgrør til den ældre skorsten, da der er sket en meget stor udvikling inden for brændeovne og fyringen i disse, og du dermed får et optimalt træk i din ovn. Dette skaber en miljømæssigt og økonomisk bedre forbrænding.

  Forstå de nye regler per 1. august 2021

  Læs om de nye regler for brændeovne her